Op Dichtbij is een artikel gepubliceerd:
DEN BOSCH – Het Bossche Taalnetwerk, dat laaggeletterde Bosschenaren helpt met activiteiten en trainingen, krijgt een ontmoetingsplek in de bibliotheek. De vleugel in de bibliotheek aan de Hinthamerstraat wordt de komende tijd verder ingericht.

Wethouder Huib van Olden zegt trots te zijn op de mogelijkheden om deel te nemen aan taalles op ieders niveau. “Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor Bosschenaren die niet goed Nederlands spreken of schrijven. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om elkaar te ontmoeten. De bibliotheek is daarvoor een goede locatie. Een toegankelijke plek voor zowel deelnemers als vrijwilligers die een steentje bij willen dragen”, aldus de wethouder.

Bibiliotheek
Mensen die hun Nederlands willen verbeteren én mensen die als vrijwilliger aan de slag willen, vinden in de bibliotheek straks informatie en kunnen elkaar daar ontmoeten. Ze kunnen ook zelf oefenen en trainen met het beschikbare lesmateriaal. Verder kunnen hier activiteiten plaatsvinden. Het Taalhuis wil zo de zichtbaarheid en het bereik van het Bossche Taalnetwerk vergroten.

Laaggeletterdheid
Uit onderzoek blijkt dat zo’n 13.000 Bosschenaren laaggeletterd zijn. Zij hebben
hier last van in hun dagelijks leven, ze hebben minder kansen op de arbeidsmarkt en kunnen daardoor niet goed meedoen. De gemeente werkt daarom samen met partners in het Bossche Taalnetwerk aan activiteiten en taalles.

Het Bossche taalnetwerk bestaat uit ABC Leer mee, de bibliotheek, Divers, het Gilde, KW1C, Pastoraal Buurtwerk en Vluchtelingenwerk en de gemeente.

 

Zie link http://www.dichtbij.nl/den-bosch/regio/artikel/3740941/bossche-taalnetwerk-breidt-zich-uit-in-bibliotheek.aspx


Comments are closed.