Wie zijn wij?

Stichting ABC leer mee heeft als doelstelling de Nederlandse taal voor iedereen toegankelijk te maken, zowel voor allochtonen als autochtonen.

Willeke van Heumen en Marjohn van de Ven startten in 2007 dit project omdat zij alle Bosschenaren de kans willen geven de Nederlandse taal te leren. Zowel Marjohn als Willeke zijn remedial teacher op school en in een eigen praktijk. Zij werken daar met leerlingen van alle leeftijden (van 7 jaar tot ongeveer 65 jaar) Voor dit project werken zij samen met docenten (allen lid zijn van abcTaal.nl) en vrijwilligers, die op dezelfde wijze les geven. De taalles is gebaseerd op het abc en de officiële Nederlandse
spellingsregels.Het project dat zij startten, is speciaal bedoeld voor volwassenen. Lukte het leren van de Nederlandse taal niet op school of op een speciale opleiding of is de geleerde taal weggezakt, dan moet er een mogelijkheid zijn om de taal alsnog te leren.

Marjohn en Willeke zijn zich ervan bewust dat het een hele opgave is om als volwassene tijd in te plannen voor het leren van het Nederlands en daarom kan men deelnemen aan de taallessen zonder enige verplichting. Ook al kom je als  deelnemer  niet regelmatig naar de taalles, je bent altijd welkom want we bieden …… maatwerk!

Twee studenten van de Fontys Hogeschool woonden op een van de locaties van ABC leer mee een les bij en maakten de volgende rapportage :