7 April

Donderdag, 7 april 2011, rond 8 uur ’s avonds. Toen ben ik voor het eerst naar school gegaan samen met mijn vriend om de Nederlandse taal te leren. De stichting ABC Leer mee geeft die taallessen op de Brede Bossche School op de Hambaken in ’s Hertogenbosch. We hadden onze klaslokaal gevonden en daar hebben we voor het eerst Willeke en Marjohn ontmoet. Het was spannend en ik herinner me dit moment heel vaak.

Na de inschrijving moesten we allebei een kort stukje tekst lezen om ons niveau te controleren. Daarna kregen we taalboeken om het alfabet te oefenen en de klanken goed uit te spreken. Na een korte tijd gingen we naar een andere groep, die van Marieke. We leerden een heel jaar lang zinnen ontleden en zwakke en sterke werkwoorden gebruiken in de verleden tijd.

In november 2012 is mijn vriend gestopt, vanwege een arthoscopie aan zijn hand. Daardoor had ik een korte pauze van school. Na twee maanden miste ik de taallessen zo erg, dat ik op zondag weer naar school gegaan ben.

Ik zat in de groep van Monique. Het was een beetje raar, want ik maakte veel fouten en ik had dat niet verwacht. Maar ging steeds beter. Mijn doel is beter praten, beter lezen en beter schrijven.

Na ongeveer 8 maanden kreeg ik een nieuwe lerares, Hanny.

Het ging met mijn Nederlandse taal zo goed, dat ik helemaal alleen een mooi verhaal voor de wedstrijd geschreven heb.

En nu precies op 7 april 2014 vier ik mijn kleine jubileum:

3 jaar hier op school bij de stichting ABC Leer mee.

Ik ben heel dankbaar voor alles, wat jullie voor mij hebben gedaan en ik wil jullie, docenten en vrijwilligers, bedanken voor jullie moeite, steun en geduld.

Maar ik ben nog niet klaar met school. Ik wil nog steeds komen

en nog meer leren. Dat maakt me sterk.

Nogmaals hartelijk bedankt.