De mooiste dag van mijn leven.

 

In de zomer van 1981 was ik eens op eens op een mooie plek in Libanon.

Het was eens reis met school naar de berg Al-Barouk. Deze berg is een van de bekendste

bergen in Libanon. Al-Barouk is ook een Libanees dorp, dat oo de bovenste top van de berg gelegen is. Het ligt in het meest toeristische natuurgebied in heel Libanon.

Het Al-Barouk gebergte is de ideale plek voor wintersport. Het ligt 52 km van de hoofdstad Beirut af, richting het noorden. Wat maakt die berg zo bijzonder? Deze berg wordt beschermd door Arz bomen. De Arz boom is het nationale symbool van Libanon en staat op de Libanese vlag. De Arz boom is in Nederland een spar.

In alle seizoenen is de berg bedekt met sneeuw. Toen we met z’n allen op de berg stonden, was het lekker heet en de zo’n scheen. Iedereen was heel erg blij. Daarna gingen we met sneeuwballen naar elkaar gooien en hebben we sneeuwpoppen gemaakt en tussendoor hebben we foto’s gemaakt.

Toen gingen we samen rusten en eten met een heel erg mooi uitzicht om ons heen.Het was echt de mooiste tijd van mijn leven. Ik voelde een heel bijzonder gevoel, wat je alleen hebt als je tussen familie bent en mensen waar je van houdt. Thuisvoelen is meer dan een dak boven je hoofd hebben.

Ik had daar geen problemen en zorgen en niets om over na te denken. Ik hou van foto’s maken van de mooiste plaatsen voor mijzelf en voor mijn kinderen. Dus het was het perfecte moment om mooie herinneringen mee naar huis te nemen. Misschien is deze reis de enige herinnering die in. mijn hoofd bleef van mijn verblijf in Libanon..

 

Ik droom nog steeds over die reis. Hoe wij met sneeuw speelden, hoeveel foto’s wij genomen hebben en hoe een simpele reis iemand zo blij kan maken.

 

De foto’ s hangen nog steeds bij mij thuis.

Ik heb er een album vol van.

 

Ik wou dat ik de tijd terug kon draaien.

 

Muna Mawed


Geef een reactie