OOST WEST, THUIS BEST

 

Door de politieke situatie is mijn thuis niet meer in het Oosten. Ik wil graag een thuis vinden,

maar ben mijn thuis nog steeds kwijt.

Wat is thuis?

Voor mij is thuis waar je bent opgegroeid, waar je gestudeerd hebt, waar je woont en waar je hebt gewerkt met veel plezier. De plek waar je je niet alleen voelt, dat is thuis.

 

Maar als thuis veilig moet voelen en je als mensen het recht wilt hebben vrij te leven, dan is het Westen thuis. Een plek waar je je eigen taal mag spreken en je je eigen cultuur mag hebben, waar je de naam van je land, Kurdistan, mag uitspreken, dat is voor mij thuis. Hier spreek ik een andere taal, is er een andere cultuur en zijn er andere gewoontes. De stijl van leven in Nederland is mooi. Er is hier veel groen, er zijn bomen, bloemen, veel water en de zee. De winters zijn hier nat, het regent veel en het is koud. De zomers zijn niet zo warm als in mijn land.

Toch mis ik mijn eigen land Kurdistan. Ik mis de bergen, de bomen, de bloemen, de waterbronnen, de natuur. Het is de mooiste plek op aarde door God geschapen. Helaas is het daar niet veilig.

 

Nederland is mooi, bijna alles is goed geregeld, mensen zijn gelijkwaardig, maar voor mij is het sociale leven zwak.

Ik heb mijn best gedaan om me aan te passen, maar ik voel met toch niet thuis!!! Als ik in Kurdistan ben, voel ik mij ook niet thuis, omdat ik de situatie daar niet meer kan accepteren. Oost West, Thuis Best, maar wat is dan mijn thuis???


Geef een reactie