In ’s-Hertogenbosch kunnen ongeveer 13.000 mensen niet schrijven, of ze spreken weinig of geen Nederlands. Voor velen van hen wordt het verwerven van voldoende vaardigheid in de Nederlandse taal een heel stuk moeilijker doordat de landelijke overheid bezuinigt op taallessen. Daarom hebben acht organisaties de handen ineen geslagen. Zij vormen het Bossche Taalnetwerk.

Het Bossche Taalnetwerk wil in alle wijken gratis lessen Nederlands en/of taalondersteunende activiteiten aanbieden voor iedereen van 18 jaar en ouder, autochtoon of allochtoon. Professionals en vrijwilligers werken hierbij samen. De gemeente ’s-Hertogenbosch steunt hen daarbij.

Het Bossche Taalnetwerk bestaat uit ABC leer mee, de Bibliotheek, Divers, Gilde ‘s-Hertogenbosch, ROC Koning Willem 1 College, Pastoraal Buurtwerk Boschveld en VluchtelingenWerk. Zij spannen zich bovendien in om in de wijken te achterhalen wie de lessen nodig hebben. De acht organisaties werken daarvoor intensief samen. Er wordt nu op diverse locaties les gegeven. Het loopt al storm, en er is nu al dringend behoefte aan meer vrijwilligers.

Door het ondertekenen van een convenant hebben de deelnemende partijen hun samenwerking officieel gemaakt.

Hieronder staan nog enkele links naar media waar het Bossche Taalnetwerk is besproken:

Website: Nieuwsbericht website Gemeente Den Bosch
Radio: Fragment Omroep Brabant (op 47 minuten)
TV: Fragment Omroep Brabant

 

 

Screen Shot 2013-07-06 at 10.28.45 PM


Comments are closed.