Geplaatst op
  • Fenny Kusumawardani-De Leeuw heeft zojuist het eerste exemplaar van het ABC leer mee-boekje uit handen van wethouder Huib van Olden in ontvangst genomen.

    Fenny Kusumawardani-De Leeuw heeft zojuist het eerste exemplaar van het ABC leer mee-boekje uit handen van wethouder Huib van Olden in ontvangst genomen.
  • Docent Laila Nabet (in rode kledij) geeft tekst en uitleg.

    Docent Laila Nabet (in rode kledij) geeft tekst en uitleg.
  • Cursiste Irina Mohammed is oorspronkelijk afkomstig uit Irak maar tegenwoordig woonachtig in Den Bosch.

    Cursiste Irina Mohammed is oorspronkelijk afkomstig uit Irak maar tegenwoordig woonachtig in Den Bosch.
DEN BOSCH – Het gaat soms hard met het aanleren van Nederlands als tweede taal, vaak afgekort als NT2. Wethouder Huib van Olden heeft zondagochtend in de StadsBieb in Den Bosch het eerste exemplaar van een boekje, waaraan NT2-cursisten een bijdrage hebben geleverd, uitgereikt aan Fenny Kusumawardani-De Leeuw

Kusumawardani-De Leeuw volgde evenals diverse andere cursisten van ABC leer mee, dat deel uitmaakt van het Bossche Taalnetwerk, 2,5 maand een speciale cursus die gericht was op creatief schrijven. Vervolgens deed ze mee aan een schrijfwedstrijd onder auspiciën van de Nederlandse Taalunie en het vakblad LES. Deelnemers kregen de opdracht om middels een verhaal of gedicht inkleuring te geven aan het thema ‘Hier voel ik me thuis, mijn plek, mijn stad’. In totaal mocht de organisatie rekenen op 375 inzendingen.

Kusumawardani-De Leeuw, die 2,5 jaar geleden het Indonesische Surabaya verruilde voor Den Bosch, was uiteindelijk een van de genomineerden in de categorie B1/B2. “Uiteraard zijn we trots dat Fenny zulke hoge ogen heeft gegooid bij de jury. Het geeft tevens aan dat we goed bezig zijn”, aldus mede-initiator/docent Willeke van Heumen.


Comments are closed.