Vandaag vierde ABC leer mee hun 10 jarig bestaan. Dit vierde ze samen met de deelnemers aan de gratis taalles in de vorm van een surprise party. Daartoe nodigde ABC leer mee docenten uit van Paleis het Loo om interactieve workshops te verzorgen. Deze verrassing werd erg gewaardeerd. 

De ongeveer honderd aanwezige deelnemers werden in drie groepen opgesplitst en kregen per workshops aangeboden die uitleg gaven over het paleis, de koninklijke geschiedenis en ook over de prachtige tuinen.De mooie tuinen van Paleis het Loo inspireerde het bestuur om de docenten uit te nodigen en het voelt ook alsop ABC leer mee in ‘volle bloei’ is en gaven daarom alle deelnemers aan het eind van de les BosscheBloembollen mee.

Voormalig wethouder Jetty Eugster maakte het destijds mogelijk om vanuit een kleine groep zo’n 9-20 deelnemers door te groeien en om via het oprichten van een stichting in aanmerking te kunnen komen voor subsidie. 

Zo gezegd, zo gedaan en dus richtte Marjohn van de Ven en Willeke van Heumen 10 jaar geleden Stichting ABC  leer mee op. De opvolger van Jetty, Huib van Olden draagt ABC leer mee eveneens een warm hart toe.

Inmiddels wordt er door ABC leer mee op 6 locaties in de stad gratis taalles gegeven en nemen ruim 500 Bosschenaren per jaar deel aan deze lessen.

Extra leuk was dan ook dat zowel Jetty als Huib vanmorgen kwamen en de het bestuur en de deelnemers toespraken.

Een van de deelnemers nam ook spontaan het woord en sprak zijn dank uit naar het bestuur van ABC leer mee en naar de stad dat zij het mogelijk maken om de taal zo goed te leren. Comments are closed.